Tiny house Nederland bouwen

Tiny houses bouwen.

Het voordeel van een tiny house is dat hij relatief goedkoop is. Daarnaast zijn de tiny houses goed voor het milieu doordat er geleefd wordt in een klein woonoppervlak. Hierdoor raakt men bewuster van de levenswijze. Ook is het verbruik van energie minder dan bij een normale woning. Daarbij wordt de gebruikte energie meestal op duurzame wijze opgewekt, omdat tiny houses vaak niet zijn aangesloten op gas, water en elektriciteit.

Een tiny house als recreatiewoning is toegestaan. Wanneer u toestemming heeft van de gemeente om permanent te wonen in een tiny house, bent u klaar om over te gaan tot realisatie van de woning. Overigens is het wonen in een tiny house in Nederland nog niet wettelijk erkend. De woning dient dus bestemmingsplan ”recreëren” te hebben.


Meer weten over de tiny houses?

Aanbod: tiny houses, zelfvoorzienende woningen, huis op wielen.


Kosten tiny houses.

Bij Bulko kunt u een klein huis bouwen, waarin u zelf of uw gasten een tiny house ervaren. Een huis op wielen behoort hierbij tot de mogelijkheden. Ook kan een tiny house volledig autarkisch (zelfvoorzienend) gemaakt worden. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. een energiedak met hybride zonnepanelen, windmolens, een waterzuivering-installatie voor gerecycled drinkbaar water en een hele slimme inrichting. Een voorbeeld van zo’n volledig autarkisch project zijn de tiny houses Almere.

Hoe duur is nou eigenlijk een tiny house? Wat de kosten van een tiny house bedragen, verschilt sterk per woning. Een tiny house kan al gebouwd worden voor € 25.000,-. Wenst u een kant-en-klare tiny house op bijvoorbeeld een trailer? Dan moet u denken aan een bedrag tussen de € 35.000,- en € 60.000,-! Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Informeer naar de mogelijkheden en kosten bij Bulko Nederland!